

Vil du gerne spille kajakpolo?
Kom på vores introhold til oktober
På vores introhold i kajakpolo vil du lære alle de basale tekniske færdighed, så du kan føle dig helt tryg i en polokajak. Samtidig vil du også lære alle reglerne og få en stærk forståelse for spillet, så vi kan spille en masse god polo.

Begynd på vores introhold
På vores introhold mødes vi hver søndag kl. 13:00 - 15:00 i svømmehallen på Idrætshøjskolen Århus. Her vil vores erfarne spillere i klubben lære dig og de andre på introholdet de tekniske og spillemæssige færdigheder for at kunne spille kajakpolo.

Det du lærer på introholdet
På introholdet lærer du en lang række af færdigheder. Overordnet består træningerne af to dele: tekniske færdigheder og spilforståelse.
Du vil bl.a. lære makkerredning, pagaj- og håndrul, kaste- og gribeteknikker, skudtræning og roteknikker samt regler, forsvars- og angrebstaktikker og spilforståelse.

Beklædning
Når du kommer til indendørstræning skal du have badetøj på, en t-shirt og evt. neoprensko. Alt tøj skal selvfølgelig må blive vådt, da du vil bruge en del tid i vandet ifm. rulletræning.
Du kan låne alt kajakpoloudstyr. Vi har både en polokajak, pagaj, hjelm, spraydeck og vest klar til dig.
Bliv kajakpolomedlem i Århus Kajakpoloklub
Har du lyst til at blive en del af en kajakpoloklub centralt placeret i Århus, hvor vi elsker at ses til både træninger, turnering i ind- og udland og sociale arrangementer - både blandt kajakpolospillerne, men også på tværs af klubben sammen med havkajakmedlemmerne - så skynd dig at tilmelde dig vores næste introhold.
Vi starter hvert år et introhold i midten af oktober.
Har du erfaring med at spille kajakpolo, så kan du allerede komme til træning på tirsdag.
Skriv til kajakpolo@arhuskajakpolo.dk og så vi hurtigst muligt kan få dig i en polokajak.
Kajakpolo
En action- og holdsport i naturen
Kajakpolo som den dyrkes i dag, foregår både indendørs og udendørs. Udendørs spilles sporten af to hold bestående af fem spillere på hvert hold og med op til tre udskiftere på sidelinjen, der løbende kan skiftes ind. Kampe afvikles over to gange ti minutter, med en kort halvleg til at skifte banehalvdel. Banen er 35 m lang og 23 meter bred mens målene består af to rammer på halvanden gange en meter ophængt i to meters højde over vandet.
Til trods for, at spillere ikke har fast definerede pladser på banen, ligesom alle spillere både er med fremme i angreb og tilbage i forsvar, så finder spillere typisk foretrukne positioner som målmand eller boksspiller.
Udstyr består af kajakkerne, der maksimalt må være tre meter lange og 65 cm brede. Kajakkerne er fladbundede, hvilket bidrager til en høj manøvredygtighed, men skaber samtidig også en ustabilitet, som skal tøjles. Pagajerne har blade i begge ender, i modsætning til årer. Endvidere skal spillere bære polstrede veste som beskyttelse samt hjelme med visir, der dækker hele ansigtet.
Kajakpoloen har rødder tilbage til slutningen af 18-hundretallets England, hvor sporten blev dyrket på et underholdningsplan, og uden egentligt faste regler, hverken for kajakstørrelse eller type, som i visse tilfælde er afbildet som tønder. Tilmed blev sporten spillet med usikkerhed omkring kajakkerne skulle føres af en eller to spillere.
Der skulle gå 100 år, før sporten tog form, og i slutningen af 1970’erne havde store dele af Europa og Hong Kong fået øjnene op for en form for kajakpolo, dog med store nationale forskelle i regelsæt og baneregulativer, hvilket gav anledning til dårlig stemning nationale hold imellem. I 1990 blev det endelige regelsæt for moderne kajakpolo færdiggjort fra International Canoe Federation (ICF), som er den internationale hovedorganisation for kajakpolo. Siden har kajakpolo haft fremgang.





